Semesterresor

Sistaminutenresor

Att köpa sista-minuten-resor kan också göra att man spara mycket pengar. Det gäller dock att ha is i magen och vänta så länge det bara går. Har man tur kan man få en ”restresa” till varmare breddgrader för drygt 1000 kronor för en vecka. Däremot är det inte alltid man vet vart man hamnar när man köper sådana billiga resor. Det man vet är att man får ett boende någonstans i det landet och den staden som resan går till. Ju mer specificerat man vill ha sin resa desto dyrare blir det också. Men återigen – väntar man in i det sista kan man få specificerade resor till riktigt bra priser också.

Undvik skollov

Precis som med flyg ska man välja semesterresor när ingen annan väljer att åka. Under skollovet är det mycket dyrare att åka utomlands. Vänta hellre med semester till skolan har satt igång igen, det kan du spara många tusenlappar på.

Mellanlanda

Ska man flyga långt kan man spara pengar på att välja flyg som mellanlandar på vägen. En längre flygtid brukar generera ett par tusenlappar i plånboken. Visserligen kan det bli ganska lång väntetid vid mellanlandningen, men vill man spara pengar så kanske man kan stå ut med det. Att flyga direkt till destinationen brukar ofta kosta ganska många tusen kronor mer.

Flyg på udda tider

Är det ändå så att man vill bege sig utomlands, eller vill flyga inom Sverige kan man spara mycket pengar på att välja flygavgångar då ingen annan vill flyga. Flygningar som avgår tidigt på morgonen eller sent på kvällen är ofta billigare än mitt-på-dagen-flyg. Det är kanske inte så roligt att gå upp i ottan eller komma fram mitt i natten, men å andra sidan sparar man en hel del pengar.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *