Klipp kreditkorten och spara pengar

Klipp kreditkorten och spara pengar

Så gör du dig av med dina dyra krediter

Att komma på sig själv att sitta med stora skulder som man har dragit på sig med hjälp av kreditkort eller dåligt valda lån kan vara en väldigt smärtsam upplevelse. Många ignorerar räkningarna när dem kommer och andra har kanske inte ens insett att de missköter sin ekonomi något otroligt.

Klipp kreditkorten

Men för eller senare skulle jag vilja påstå att verkligheten alltid kommer ifatt en och då är det viktigt att man verkligen tar tag i problemet och gör vad man kan för att åtgärda det.

Dels så handlar det om att se till att verkligen inte dra på sig mer skulder och sedan så måste man såklart göra allt i sin makt för att bli av med de skulder man har tills man har nått en nivå som faktiskt är hållbar. Så jag tänkte i det här inlägget rada upp ett par punkter som jag tycker är väldigt viktiga när man ska se till att bli av med sina dyra krediter och lån.

Skaffa en översikt

Skaffa en översikt

Om det är så att du har bestämt dig för att ta tag i skulderna så är det först viktigt att få en översikt över skulderna. Skriv ner alla dina skulder och vad dem kostar dig. Hur långt dem har kommit i inkassokrav och så vidare så att du vet exakt allting om dem. Det är väldigt viktigt för att du ska kunna fatta bra beslut.

Sortera skulderna

Sortera skulderna

När du väl har skaffat dig översikten så kan det vara bra att sortera skulderna efter vad dem kostar dig i ränta. Detta för att du vill betala den som kostar dig mest först.I och med att det kan vara så att det finns en administrationsavgift så kan den effektiva räntan vara bra att använda sig av.

Kontakta bolagen för avbetalningsplan

Kontakta bolagen för avbetalningsplan

Är det så att man har flera stycken skulder som har påbörjat en inkassoprocess så rekommenderar jag att man kontaktar dessa bolagen och frågar om dem inte kan lägga upp en avbetalningsplan åt dig. Detta för att du ska kunna undvika att skulder gå vidare i inkassoprocessen vilket brukar vara väldigt dyrt.

De flesta bolagen brukar gå med på en sådan här deal då de inte vill något hellre än att få sina pengar tillbaka. Det kan dock vara så att man måste sortera skulderna igen då det mest troligtvis ligger en ränta även på dessa avbetalningar.

Skaffa en liten krisbuffert

Skaffa en liten krisbuffert

Något som jag anser att många missar är att innan de systematiskt börjar betala av sina skulder borde skaffa sig någon form av krisbuffert. Det behöver inte vara så stor men så att man åtminstone kan täcka upp mindre oförutsedda utgifter.

Annars blir det lätt att man måste ta dyra krediter igen bara för att klara av dessa kostnader och då har vi ju misslyckats med vårat syfte. Är det så att man måste betala av någon jättedyr kredit först så ska man såklart göra detta eller om en skuld riskerar att få en stor tilläggskostnad eller hamna hos kronofogden.

Börja lösa ut skulderna, dyrast först

Börja lösa ut skulderna, dyrast först

Nu är det bara att börja betala av dina skulder. Börja med det lån som är dyrast och gå sedan neråt i listan. Det är väldigt viktigt att du har koll på dina pengar och att en sån stor del som möjligt av dina inkomster går till att betala av dessa krediter. För var månad så bör det bli ytterligare en summa som kan läggas på att betala av lånen då avgifterna för lånet bör minska för varje månad.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *