Gör din egen matlåda

Gör din egen matlåda

Spara pengar med matlåda

Oavsett om det är så att man jobbar eller om man läser på något universitet så kommer man inte undan ifrån att man behöver äta. Att äta ute på något av lunchställena är enligt mig själv väldigt gott och det är väldigt smidigt. Men det är även väldigt dyrt. Jag känner många som äter ute nästan varje dag och visst är det ett val de har gjort. Men ur ett ekonomiskt perspektiv så är det inte något vidare bra att göra.

Jag har nästan alltid med mig matlåda

Jag har nästan alltid med mig matlåda men unnar mig någon gång då och då att äta ute då jag tycker att jag kan vara värd det. Men när jag räknar på hur mycket det kostar att äta ute så blir det allt mer sällan som jag faktiskt gör det.

När jag gör matlådor så brukar kostnaden hamna på runt 20-25 kronor och då tycker jag att det är bra matlådor som jag gör. Jag hade kunnat snåla och göra väldigt billiga matlådor men jag tycker åtminstone att det ska smaka bra. Om jag däremot skulle äta ute så hamnar priset på allt ifrån 59 kronor upp till 89 kronor beroende på var jag äter.

När jag gör matlådor

Men om vi säger att matlådan kostar 25 kronor och en lunch ute 75 kronor så sparar man 1000 kronor på en månad. Så om vi räknar bort semester och andra lediga dagar så kan man utan problem spara upp emot 10 000 kronor om året. Och det är inte några små summor.

öra det till en vana att fixa matlådor

Så även om en lunch på 75 kronor inte känns som så mycket en gång så kan ett flertal gånger snabbt bli väldigt stora summor. Så något som jag tycker att fler borde göra är att se till att det göra det till en vana att fixa matlådor. Är det så att man på morgonen kommer på att man inte har någon matlåda så är det väldigt sällan man orkar göra en och då blir det ytterligare en lunch ute.

Resten lägger jag bara ner i matlådor

Ytterligare något som jag har märkt med matlådor är att jag slänger mindre mat. Att slänga mat måste nog vara en av de sämsta sakerna man kan göra med sina pengar. Men när jag gör matlådor så äter jag det jag orkar och resten lägger jag bara ner i matlådor. inga rester går alltså till spillo. Är man väldigt noga med portioner när man lagar mat så är det kanske inget som påverkar men jag som ofta höftar har kunnat undvika att slänga stora mängder mat.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *