Minska bilkostnaderna

 

Ställ av bilen

Ska du åka iväg en längre tid eller av någon annan anledning inte har något behov av din bil på en längre tid kan det vara värt att ställa av bilen och därmed inte betala en massa onödiga pengar. Det kostar en viss summa att ställa av den, men däremot slipper du betala skatt, bensin, service osv. En viss försäkring kan fortfarande vara en god idé att ha då den faktiskt kan bli stulen eller råka ut för andra skador.

Reklam på bilen

En del företag erbjuder sina kunder nästan gratis bil om de går med på att ha reklam på sin bil. Det kan vara ett jättebra sätt att spara pengar på. För vad spelar det egentligen för roll vad det står på bilen. Så länge den går att köra. Kolla runt i din närhet om det finns några företag som sponsrar dig om du har deras reklam på bilen. Det är avsevärda tusenlappar du kan spara varje år på att ha någons reklam på din bil.

Samåkning

Samåka till och från jobb kan vara ett bra sätt att spara pengar på. Dessutom sparar man på miljön. Hör dig för på din arbetsplats om det är någon som bor i närheten av dig och som åker samma väg som du på dagarna. Föreslå att ni ska samåka istället för att ta vars en bil varje dag. Det sparar ni som sagt pengar på båda två.

Gå med i en Bilpool

Att vara medlem i en bilpool kan också innebära en massa pengar sparade. Man väljer helt enkelt att ansluta sig till en bilpool som finns i närheten där man bor. Alla städer i Sverige har inte någon bilpool så det kan vara bra att kolla upp det först. När man ansluter sig till en bilpool betalar man en anslutningsavgift. Sen väljer man om man vill betala en månadsavgift, vilket är att rekommendera om man använder bilen frekvent, eller om man betalar varje gång man bokar en bil. Beroende på vilket alternativ man väljer kostar det olika att boka bil osv. Kolla upp vad som gäller hos just din bilpool.

Sen fungerar bilpoolen som så att man bokar in när man behöver en bil. Det kan vara ett par timmar på helgen för att åka och storhandla, eller så bokar man den hela helgen för att åka iväg någonstans. Det är helt enkelt upp till var och en. Man betalar en bokningsavgift och sen tillkommer priser för hur många timmar man hyr bilen och även ett kilometerpris. Sen är det bara att tuta och köra. Bensinen är redan inräknat i priset.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *