Så får du råd till mer

Så får du råd till mer

När det kommer till pengar så brukar de flesta kolla i ena änden och skippa den andra. Med detta menas med att man som person oftast försöker öka intäkterna utan att kolla på vilka utgifter man har. Det är enormt mycket svårare att göra på detta sätt och skapar bara mer stress än om man istället hade fokuserat på att minska utgifterna och bibehålla samma intäkter.

Det finns många sätt att minska sina utgifter på

Här kommer några tips på hur du kan göra:

Kör mindre bil

Kör mindre bil

En stor utgiftspost är bilkörandet som både kostar i att bilen slits, försäkringar och bränsle som tillkommer. Det är en större utgift än många tror och det är inte sällan man får lägga väldigt stora pengar på att äga en bil.

Om du kan vara utan en bil och ändå klara dig ganska bra så är det absolut något du bör fundera på. Du sparar då inte bara på dina pengar utan även miljön och du får samtidigt desto mer vardagsmotion. Det finns många vinster med att skippa bilen!

Reglera dina lån

Reglera dina lån

Om du har lån så är det ofta en väldigt stor andel av dina utgifter varje månad. Speciellt om du sitter på stora lån och har höga räntor. Då kan det handla om merparten av lönen som måste gå till att betala räntor.

Om du har små lån men som har höga räntor kan du börja förhandla med banken om att slå ihop det till ett och betala tillbaka till alla kreditgivare, sedan har du istället ett mer förmånligt lån från banken istället.

På så sätt får du ner räntekostnaden dramatiskt och har samtidigt bara ett lån att hålla reda på. Om du däremot har stort lån med relativt normal räntekostnad kan du fundera på att amortera ner lånet (om det finns utrymme) alternativt försöka omförhandla räntan om denna är rörlig.

Sänk boendekostnaden

Sänk boendekostnaden

Det mest effektiva sättet att sänka bostadskostnaden är antingen genom att bo i oattraktiva områden alternativt att köpa en lägenhet. Att köpa en lägenhet är en stor initialinvestering men när du sedan har gjort investeringen så blir månadskostnaden väldigt låg.

Är det dessutom så att lägenhetens värde stiger så kan det visa sig att du bott helt gratis när du flyttar därifrån. Detta kan man aldrig förvänta sig av en hyresrätt. Men för att en bostadsrätt ska vara lönsamt krävs det att du har lite egna pengar att stoppa in så att du slipper topplån eller blancolån.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *